GDCK Vukovar i Sportski objekti Vukovar

AutorGDCKVukovar

GDCK Vukovar i Sportski objekti Vukovar

Danas je gradsko društvo Crveni križ Vukovar uručilo vrijednu opremu za rad Spasilačkom klubu Dunav koji kroz rad svojih članova djeluje na Plivalištu Vukovar.

Spasilački klub Dunav djeluje unutar organizacije Gradskog društva Crvenog Križa Vukovar. Klub okuplja i povezuje spasioce i volontere koji žele sudjelovati u aktivnostima i programima Kluba i GDCK-a Vukovar.

Ravnatelj ustanove Sportski objekti Vukovar zahvalio je Gradskom društvu na čelu sa ravnateljem Vlatkom Glavašem na vrijednoj donaciji koja osim što unapređuje aktivnosti Spasilačkog kluba pomaže u opremanju Spasilačke službe koja djeluje unutar Ustanove.

Plivalište Vukovar jedno je od Kupališta koja njeguju kulturu kupanja u smislu osiguranja svojih kupača. “Od samog početka rada imamo organiziranu Spasilačku službu koja je djeluje na temelju dokumenta Procjena rizika kupališta izrađenog od strane Hrvatskog Crvenog križa. Sigurnost kupača uvijek nam je na prvom mjestu i tu nema kompromisa“ – rekao je ravnatelj Ustanove Ivan Szabo.

“GDCK Vukovar i Sportski objekti Vukovar surađuju na nekoliko projekata i izuzetno smo zadovoljni našom suradnjom. Zbog trenutnih okolnosti nismo u mogućnosti provoditi naš dugogodišnji projekt Sigurnost na vodi kojeg potiče i financira Služba spašavanja života na vodi. Projekt pomaže mladim sugrađanima da nauče vještinu plivanja te time direktno utječe na povećanje sigurnosti u gradu Vukovaru. Nadamo se da ćemo uskoro, već od iduće godine, osigurati nastavak projekta koji puno znači za naš grad“ – istaknuo je ravnatelj GDCK Vukovar.

O autoru

GDCKVukovar administrator

Napiši odgovor