Zaželi

GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA VUKOVAR PROVODI EU PROJEKT „PRUŽI MI RUKE“

Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar potpisalo je 02.01.2023. godine ugovor za projekt „Pruži mi ruke“, a u okviru objavljenog poziva Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike „Zaželi-program zapošljavanja žena- faza III“.

Ugovor je s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike potpisao je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vlatko Glavaš.

Vrijednost projekta je 199.084,21 eura (1.500.000,00 kuna) te je u potpunosti financiran bespovratnim EU sredstvima. Projekt će trajati 8 mjeseci, a u okviru njega zaposlenje će pronaći 31 pripadnica teže zapošljive skupine s područja grada Vukovara, na vrijeme do 6 mjeseci te će pružati pomoć za 186 krajnjih korisnika.

Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ predstavlja nastavak financiranja aktivnosti zapošljavanja teže zapošljivih žena na poslovima pružanja potpore i podrške za starije i/ili nemoćne osobe, aktivnosti koje su se kroz dosadašnju provedbu pokazale vrlo uspješnima i nenadomjestivima u lokalnim zajednicama.

Ciljane skupine su dugotrajno nezaposlene žene, starije od 50 godina života s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, a koje su prijavljene u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dok krajnje korisnike projekta čine osobe starije dobi i/ili nemoćne osobe.