SOLIDARNOST NA DJELU

AutorGDCKVukovar

SOLIDARNOST NA DJELU

Hrvatski Crveni križ provodi svake godine u jesen na cijelom području Republike Hrvatske akciju “Solidarnost na djelu”.
Ovogodišnju, već 48. po redu sabirnu akciju, pod sloganom “Ne dvoji ! Za drugog izdvoji !” Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar započinje danas, 8. listopada 2020. godine.
Hrvatski Crveni križ Vas poziva da se uključite u ovu humanitarnu akciju i svojim prilogom pomognete onima kojima je pomoć najpotrebnija: osobama u stanju socijalne potrebe koja može biti posljedica rata, nezaposlenosti zbog gospodarske krize ili novonastale koronasituacije. Svi oni trebaju i očekuju našu pomoć.
Za poklonjeni novac prikupljen putem osnovnih i srednjih škola bit će uručen novčani bon zahvalnosti u vrijednosti od 5 kn, numeriran i ovjeren žigom Crvenog križa.
U akciju se pojedinci, poduzeća, ustanove i institucije mogu uključiti uplatom priloga na žiro-račun Gradskog društva Crvenog križa Vukovar broj: HR6123600001101474818, s naznakom “Prilog za Solidarnost na djelu 2020”.
Od ukupnog prihoda ove akcije 5% se uplaćuje u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa. Preostali iznos namijenjen je za kupnju paketa hrane i higijenskih artikala, koje ćemo tijekom Tjedna solidarnosti (8.-15. prosinca) darovati socijalno ugroženim obiteljima na području djelovanja GDCK Vukovar.
U suradnji sa trgovačkim lancem Kaufland humanitarnu kupnju možete obaviti do 11. listopada. Potražite košaru Crvenog križa u trgovačkom centru Kaufland na Priljevu. Uključite se u akciju Vaš dar za pravu stvar. Donirati možete: brašno, ulje, rižu, šećer, sol, tjesteninu, juhu u vrećici, riblje i mesne konzerve te marmeladu. Donacijom i samo jedne namirnice s popisa možete pomoći u slaganju humanitarnih paketa za naše socijalno ugrožene sugrađane.
Zahvaljujemo Vam na sudjelovanju u ranijim akcijama, a sudjelovanje u ovoj akciji bit će još jedna potvrda Vaše visoke socijalne svijesti i empatije za ljude u nevolji.

O autoru

GDCKVukovar administrator

Napiši odgovor