Natjecanje mladih Crvenog križa Vukovar

AutorGDCKVukovar

Natjecanje mladih Crvenog križa Vukovar

Natjecanje mladih Crvenog križa Vukovar 09.03.2019.

Gradsko i općinsko natjecanje Mladih Gradskog društva Crvenog križa Vukovar, održano je u subotu 9. ožujka 2019. godine u osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića.
Natjecatelji su rješavale četiri pismena testa iz prve pomoći, povijesti i djelatnosti Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Hrvatskog Crvenog križa, međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija, Deklaracije o ljudskim pravima i Konvencije UN o pravima djeteta, te pokazivale znanje i vještine pružanja prve pomoći na dvije praktične pozicije sa po tri ozlijeđene osobe.
Pobjednička ekipa u kategoriji srednjih škola je Gimnazija Vukovar, dok su u kategoriji osnovnih školi pobjednici osnovna škola Blage Zadre Vukovar. Čestitamo pobjednicima koji su izborili natjecanje u Međužupanijskom natjecanju Mladih Crvenog križa Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije koje će se održati u Garčinu, 9. travnja 2019. Zahvaljujemo se svim mentorima, ekipama osnovnih i srednjih škola te volonterima koji su bili dio ovoga natjecanja! 

O autoru

GDCKVukovar administrator

Napiši odgovor